Paro-preventie

favicon

Under construction

WAT DOET EEN PARO-PREVENTIEASSISTENT

Paro-preventieassistenten zijn extra opgeleide preventieassistenten

De paro-preventieassistenten zijn ten eerste in het bezit van een officieel diploma preventieassistent van de ACTA te Almere en hebben nu enige jaren ervaring met het behandelen van cliënten met tandvleesproblemen. Daarnaast zijn ze in het bezit van een officieel diploma voor paro-preventieassistent van het UMC St. Radboud in Nijmegen. Dat betekent dat ze bekwaam en bevoegd zijn om meer te doen dan een preventieassistent.

Wanneer gaat u naar de paro-preventieassistent?
Als de toestand van uw tandvlees en kaakbot stabiel is, maar er nog een aantal aandachtspunten in de mond zijn die speciale controle vereisen, verwijst de mondhygiënist u naar één van onze paro-preventieassistenten. Dan is een intensieve behandeling door een mondhygiënist (voorlopig) niet meer nodig en voert de paro-preventieassistent de paro-nazorg uit.

Wat doet een paro-preventieassistent?
De behandeling bij de paro-preventieassistent lijkt op die bij uw mondhygiënist, alleen is deze minder intensief. De paro-preventieassistent controleert uw tandvlees en reinigt uw gebit. Na overleg met uw mondhygiënist kan ook een nieuw tandvleesonderzoek plaatsvinden voor het maken van een parodontiumstatus. Deze status brengt de conditie van het tandvlees in kaart. De paro-preventieassistent houdt over de voortgang van uw behandeling(en) nauw contact met uw mondhygiënist. Zo nodig past zij ook de laserbehandeling toe.